Aantal personen: 4
90 minuten.
50 gram gedroogde garnalen
100 gram
Masterbeef
200 ml
Kotomisi Cocosmelk
100-200 gram
Cassave
zwarte peper
2 liter water
5 pimentkorrels
2 ß 3 bouillonblokjes
1 verse peper
250 gram schenkel
2 middelgrote tomaten
1 eetlepel margarine
1 kleine droge vis
2 takken selderij
1 groene banaan (bananen)
1 grote ui
De garnalen wassen en weken.
Kook de Masterbeef 10-15 minuten in ruim water om het te ontzouten; spoel
het daarna met koud water goed af en snijdt het in blokjes. Het water aan
de kook brengen, daarna de ui, pimentkorrels, de soepgroente, de gewassen
vis en schenkel toevoegen. Na een half uur koken de vellen en graten van
de vis verwijderen. Vervolgens de masterbeef bakken in de margarine met de
kleingesneden tomaat en de garnalen. De banaan en de cassave schillen en
raspen en hierdoor het gebakken masterbeefmengsel doen evenals wat zwarte
peper en zout. Van het mengsel balletjes maken en één voor
één in de kokende bouillon laten glijden. De cocosmelk bij
de bouillon doen tezamen met de rest van de fijngesneden selderij en de
verse peper. Eventueel water toevoegen als de soep te dik is. Eventueel
zout naar smaak toevoegen.
Bron/inzender: Astrid
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |